ГРЕЦИЯ на карте РУССКОГО МИРА

ИНФОРМАЦИОННО - СПРАВОЧНЫЙ ПОРТАЛ

Карнавал 2020 афинского муниципалитета Пирей

Карнавал 2020 афинского муниципалитета Пирей
  • 17:30 16 Февраля 2020 - 2 Марта 2020
  •  - Регион / Город: Афины

С 15 февраля начинаются карнавальные мероприятия в муниципалитете Пирей, с концертами, конкурсами и мероприятиями для детей и взрослых. Кульминацией событий станет известная Кулума во Фреаттиде (Φρεαττύδα) и концерт ребети Бабиса Цертоса (Μπάμπη Τσέρτο) и бесплатными постными блюдами, которые и в этом году спонсирует спортивное общество "Олимпиакос" (ΠΑΕ Ολυμπιακός).

ПРОГРАММА МЕРОПРИЯТИЙ 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 
Διαγωνισμός Κατασκευής Μάσκας – Αποκριάτικο πάρτι στη δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός κατασκευής μάσκας για παιδιά θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, σε συνεργασία με το σωματείο «Διόνυσος». Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση αποκριάτικων μασκών που έχουν κατασκευάσει παιδιά νηπιαγωγείων και αποκριάτικο πάρτι με πολλή μουσική και χορό.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Αποκριάτικο πάρτι και συναυλία με την Χρύσπα και την Ελευθερία Ελευθερίου

Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου / 17:30

Μια μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια και κέφι θα δώσουν οι δημοφιλείς τραγουδίστριες Χρύσπα και Ελευθερία Ελευθερίου στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή).

Τη συναυλία διοργανώνει η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.).

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με αποκριάτικο πάρτι και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά / 9:30

Αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σε συνεργασία με την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήριο Οrigami από τη γλύπτρια-ζωγράφο κα Ντίνα Αναστασιάδου, αποκριάτικα δρώμενα με κεντρικό άξονα το παραδοσιακό γαϊτανάκι, καθώς και τραγούδια και χορό με τη μουσικοπαιδαγωγό κα Ηλέκτρα Δημόγλου.

Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Γιορτή για την Τσικνοπέμπτη στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Γιορτή ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, θα πραγματοποιηθεί στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής του Πειραιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές το παραδοσιακό αυτό έθιμο. Στα παιδιά θα προσφερθούν φαγητό και αναψυκτικά. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, στο 2ο ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη», στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Τσικνοπέμπτη στην κεντρική αγορά του Πειραιά / 12:00

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και σας προσκαλεί σε ένα άκρως παραδοσιακό γλέντι! Η κεντρική αγορά του Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro», με χορό από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και με μια κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα «γίνουν ένα» με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Αποκριάτικη νότα στην εκδήλωση θα δώσει η μπάντα κρουστών «Global Νταούλια», η οποία με τις μουσικές της θα προκαλέσει τον ενθουσιασμό, παρακινώντας τον κόσμο σε χορό. Ξεκινώντας από την κεντρική αγορά του Πειραιά, οι «Global Νταούλια» θα «πλημμυρίσουν» με αποκριάτικες μουσικές την Τσαμαδού, την Δ. Γούναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα.

Tην εκδήλωση συνδιοργανώνει η Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Στο κοινό θα προσφερθούν μεζέδες.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Παρέλαση καρναβαλιστών στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά
Διαδρομή: Δημοτικό Θέατρο-Τσαμαδού-Φίλωνος-Σωτήρος Διός-Πασαλιμάνι-Πλατεία Κανάρη/12:00

Κέφι, ξέφρενο χορό, μουσική και πάνω απ’ όλα διάθεση για ξεφάντωμα υπόσχονται οι καρναβαλιστές που θα παρελάσουν στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, βάζοντας στο πνεύμα της Αποκριάς τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η μπάντα χάλκινων οργάνων «Αγία Φανφάρα» δίνει τον παλμό της Αποκριάς στους δρόμους της πόλης με μια ξεχωριστή μουσική αποκριάτικη διαδρομή, καταλήγοντας όλοι μαζί στο Πασαλιμάνι όπου θα συνεχιστεί η διασκέδαση με πανηγυρική διάθεση και τρελό κέφι.

Αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά και παιχνιδο – συναυλία από τους «Burger Project»

Πλατεία Αλεξάνδρας /12:30

Οι Burger Project έρχονται για πρώτη φορά στον Πειραιά για ένα αποκριάτικο «Τρελό Κοντσέρτο», μια διαδραστική συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες. Με όχημα τα πρωτότυπα τραγούδια του group, μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους. Αφού γνωρίσουμε τους ήρωες των Burger Project και τα μουσικά τους όργανα, περιπλανιόμαστε στα τραγούδια του group από τα δύο επιτυχημένα τους cd «Μουσική & Φίλοι» και «Μαμά θα κάνω μπάντα», τραγουδάμε όλοι μαζί παρέα, παίζουμε αγαλματάκια, ακολουθούμε τους στίχους. Τελικά, ο χορός κερδίζει μικρούς και μεγάλους!

Παράλληλα τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια και face painting.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Παιδική παράσταση «Γύρω – γύρω Μήνες»

Πλατεία Πηγάδας /11:00

Η παράσταση «Γύρω – γύρω Μήνες» είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό θεατρικό δρώμενο με πολύ παιχνίδι, στηριγμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 Μήνες» για παιδιά από 3 ετών και άνω.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση. Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διαδραστική συμμετοχή των παιδιών είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή. Πρόκειται για ένα θεατρικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν έθιμα, παιχνίδια, μουσικές και παραδόσεις που τείνουν να ξεχαστούν.

Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν επίσης με αποκριάτικη μουσική, με διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μπαλόνια και στο εικαστικό εργαστήριο headpieces, θα παίξουν με τον ξυλοπόδαρο και θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού και αποκριάτικης στολής.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Αποκριάτικες γιορτές στα 7 Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Αποκριάτικες γιορτές στα 7 Σχολεία Ειδικής Αγωγής της πόλης μας, διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, με στόχο να προσφέρει χαμόγελα, κέφι και όμορφες στιγμές στα παιδιά.

Οι μαθητές θα ψυχαγωγηθούν με αποκριάτικη μουσική, θα απολαύσουν σνακ και αναψυκτικά και θα τους προσφερθούν μάσκες και αποκριάτικα καπέλα. Επίσης, θα δοθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά χαρταετοί, οι οποίοι είναι προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Cirko Cachivache

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά/11:00

Εντυπωσιακά ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική περιλαμβάνει το Cirko Cachivache. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά. Παράλληλα τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με αποκριάτικη μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμό χορού και αποκριάτικης στολής, ξυλοπόδαρο, μπαλόνια, εικαστικό εργαστήρι μάσκας, εικαστικό εργαστήρι headpieces και face painting.

Κυριακή 1 Μαρτίου

Παράσταση «Το Μαγικό Τσίρκο»

Πάρκο Δηλαβέρη /11:00

Θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3-9 ετών, με πίνακες ζωγραφικής, κούκλες, παιχνίδια, κλόουν, μάγους και φυσικά ζωντανή μουσική! Μια ξεχασμένη κούκλα στην σοφίτα ενός παλιού κάστρου αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της: να βρεθεί στο «ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ» εκεί που όλοι και όλα αλλάζουν. Μια σειρά από 7 δοκιμασίες θα περάσει η μικρή μας φίλη και πολλά θα είναι τα μηνύματα που θα μας δώσει έως ότου φτάσει στην εκπλήρωση του ονείρου της. Τελικά θα καταφέρει να βρει την απάντηση στο αίνιγμα της ανάποδης μάγισσας και να ξεφύγει από την σκακιέρα της αυταρχικής μπαλαρίνας; Ένα είναι μόνο σίγουρο, ότι την έβδομη ώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει επιστρέψει, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης αποκριάτικη μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμό χορού και αποκριάτικης στολής, ξυλοπόδαρο, μπαλόνια, εικαστικό εργαστήρι headpieces, Face painting, φουσκωτά παιχνίδια.

Παιδική παράσταση: «Οι ιστορίες της Οδέττης, της μάγισσας των παιχνιδιών»

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Κ. Κωσταράκος» / 12.00

Χορός, μίμηση, θέατρο και ακροβατικά συνθέτουν την ευφάνταστη μουσική κωμωδία, με πρωταγωνίστρια μια αποτυχημένη αλλά απτόητη μάγισσα, που ξεσηκώνει τα παιδιά και τα ενεργοποιεί να συμμετέχουν.

Λευκή έκπτωτη μάγισσα αγνώστου ηλικίας. Μοναχική. Στριφνή. Σκονισμένη. Μπαίνει σε αεροπλάνα, ξεχνά βαλίτσες, μπερδεύει συνταγές και ψάχνει συνεχώς τρόπους να επιδεικνύει τις λιγοστές μαγικές της δυνάμεις, με αποτυχημένα ξόρκια και φανταχτερά αντίδοτα.

Χορεύει, μαγεύει, ψάχνει, χάνει, ξαναχάνει, αλλά συνεχίζει απτόητη τις όλο γκάφες περιπέτειές της.

Δευτέρα 2 Μαρτίου

Κούλουμα στη Φρεαττύδα και συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, και με μια μοναδική συναυλία με τον ρεμπέτη Μπάμπη Τσέρτο στην παραλία της Φρεαττύδας. Παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορός, τραγούδι και παιχνίδια για τα παιδιά από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν για όλους, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες και το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», αναλαμβάνει τον χορό.

Τα παιδιά θα υποδεχθεί στον χώρο της εκδήλωσης ο κλόουν της Αποκριάς, με την κεφάτη παρουσία του, θα παίξουν με την επιβλητική και χαρούμενη ξυλοπόδαρη με την ξεχωριστή αποκριάτικη στολή της, θα ξεφαντώσουν στο τραμπολίνο ενώ μακιγιέζ θα τα μεταμορφώσουν με Face Painting.

Μικρούς και μεγάλους θα περιμένει το παραδοσιακό Γαϊτανάκι.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

•Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικες μελωδίες τις γειτονιές της πόλης.

•Στο πνεύμα του Καρναβαλιού θα μπουν τα παιδιά όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, με πληθώρα χαρούμενων αποκριάτικων δραστηριοτήτων.

•Με μουσική, χορό και φαγητό θα διασκεδάσουν στις αποκριάτικες γιορτές τους τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Видеосъемка мероприятий в Афинах от видео студии RIALL tv Studio

Заказать Сайт в Греции - в ABCD Веб Дизайн - ABCD Web Design

Ремонт и сервисное обслуживание компьютерной техники в Афинах

Последние статьи

18 Мар 2024

Выборы Президента России 2024 в Греции

Избирательный участок № 8077 в Афинах

17 марта 2024 года на территории Греции на двух избирательных участках в Афинах и в Салониках, с 8:00 до 20:00 по местному времени проходило...

.....»

24 Янв 2024

Дни культуры понтийских греков в афинском Русском храме Святой Троицы

Афинский цикл мероприятий "Дни культуры православных народов"

Ещё одним праздничным мероприятием прибыло в афинском Русском храме Святой Троицы. Дни понтийской культуры отметили в рамках цикла мероприятий "Дни...

.....»

14 Янв 2024

Праздник Рождества 2024 у Русского храма Святой Троицы в Афинах

Русский Православный Храм Святой Троицы в Афинах

Рождество по старому (Юлианскому) календарю отметили 7 января в афинском Русском храме Святой Троицы, традиционно совместив его с конкурсом детского...

.....»

< Февраль 2020 >
Мин: 2016-Май. Макс: 2024-Июн.
Пнд Вто Срд Чтв Птн Суб Вск
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Февраль 2020

Последние События

19 Мар 2024

В этот день: 19 марта ушел из жизни генерал-лейтенант авиации, который родился под одной фамилией, сел в тюрьму под другой и умер под третьей…

19 марта 1962 года, в возрасте всего лишь 42 лет, умер любимый сын Иосифа Сталина, Василий Джугашвили. То есть, он умер как Джугашвили, а родился 21...

.....»

18 Мар 2024

18 марта - День воссоединения Крыма с Россией

18 марта - День воссоединения Крыма с Россией

18 марта в Российской Федерации отмечается День воссоединения Крыма с Россией. На территории Республики Крым этот день является праздничным и...

.....»

18 Мар 2024

18 марта - День попечителя

18 марта - День попечителя

День попечителя был учрежден в 2008 году по инициативе Афинского общества болезни Альцгеймера в знак признания тяжелой работы, выполняемой лицами,...

.....»